post

Технологиите отдавна са неизменна част от тренировките и подготовката на спортистите. Те стават все по-умни и дават на атлетите още повече възможности да подобряват качеството на тренировките си. Samsung например е разработила специален костюм, който помага на кънкьори, които ще участват на Зимните Олимпийски игри в Южна Корея, съобщава Engadget.

Холандският клон на Samsung помага на двама местни кънкьори в подготовката им чрез т.нар. SmartSuit екипировка. Това е спортен костюм, който е снабден с пет сензора.

Всеки от тях следи позицията на тялото в реално време, като прецизността е в рамките на милиметър. Информацията се предава в реално време до телефона на техния треньор. В него специално приложение създава виртуално изображение на позицията на тялото на кънкьора с конкретни данни в числа.

Така треньорът може да подава насоки и съвети към състезателя, за да подобри позицията на тялото си, която е от ключово значение в този спорт. Освен това има и опция, която позволява на треньора да изпрати сигнал до самия костюм. Така той ще активира вибрираща гривна, която също може да напомня на състезателя да коригира позицията си.

Костюмите са предвидени само за тренировки. Те се правят по поръчка за всеки състезател и се съобразяват с характеристиките на тялото му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *