post

Всяка година фенове от цял свят се събират в Лас Вегас за Международното шоу на потребителската електроника (CES), заобиколени от някои наистина невероятни неща, които със сигурност ще подобрят живота ни. Но там могат да се видят и такива, които варират от ненужни до ужасяващи. Ето една колекция от някои от най-абсурдните технологии от CES 2018.

Роботи-стриптийзьорки

CES не е просто технологично шоу. Има тонове корпоративно спонсорирани партита и събития след работно време, които позволяват на участниците да се включат в някои от по-свободно ориентираните предложения на Града на греха. Повечето от тези събития включват партита за посетители с обещания за достъп до големи имена в света на технологиите или с безплатна храна и напитки. Тази година обаче атракция бяха страховитите роботи-стриптийзьорки.

Слушалки за отслабване

Стремжът към загуба на тегло се превърна в индустрия за милиарди долари, пълна с безкрайни трикове, които обещават не само да ви помогнат да отслабнете, но и да го направите с най-малко усилия от ваша страна. Това ни води до втората от абсурдните технологии на CES – слушалки за отслабване.

Пластмасовите слушалки разполагат с два висящи електрода, които прикрепвате зад ушите си. Те изпращат електрически сигнали към вашия хипоталамус, като теорията е, че стимулирането на хипоталамуса ви кара да искате да ядете по-малко.

Интимно дигитално изкуство

Този продукт може да не попадне в категорията абсурдни технологии, но може да бъде наказан за дебют на неправилно място. Проектът ARTGASM идва като авангардно изкуство, а не като сериозен потребителски продукт. Съобщението зад технологията е много положително и определено има място на пазара за нея. И все пак, идеята за записване на данни от сексуални преживявания и превръщането им в цветен спектакъл с лазерно-светлинно излъчване е малко вероятно да се хареса на всички.

Интелигентна тоалетна

Като цяло Япония е много по-технологично настроена нация от Съединените щати, поне по отношение на ежедневните удобства. Страната отдавна мисли върху високотехнологичните тоалетни с достатъчно възможности, които могат да объркат типичния западняк. Въпреки това изглежда, че САЩ се опитват да наваксат, може би малко по-усърдно, отколкото е необходимо.

Kohler представи своя комплект от интелигентни продукти за баня “Konnect”, включващ тоалетната Numi, съвместима с Amazon Alexa, която може да вдигне капака за вас, да възпроизведе любимите ви плейлисти от вградената си звукова система и дори да проследява движенията на червата. Да, в епохата на постоянни хакерски атаки, някой си помисли, че може да е добра идея да качите и тези си данни в облачните системи.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *