post

Технологичните компании от години се опитват да създадат продукт, позволяващ симултантен превод направо по време на разговор. Неотдавна Microsoft представи сходна система като част от VoIP платформата Skype. Google също работи по въпроса.

Едно доста елегантно решение на този проблем е Pilot – умната слушалка, която се свързва с нашия смартфон и може да превежда направо в ухото ни думите на нашия събеседник в реално време. В момента проектът е абсолютен хит в сайта за споделено финансиране Indiegogo, където той вече е набрал близо 2 167 000 щ. долара, при целева сума от 75 000 щ. долара. При това остават още пет дни до края на кампанията, което означава, че сумата може да се увеличи още.

Създателят на устройството Ендрю Очоа твърди, че идеята за него му е хрумнала, когато се е срещнал с момиче, говорещо друг език и не са успели да се разберат. Освен за свалки обаче, Pilot на практика може да се окаже от полза в множество различни ситуации – от командировки и бизнес срещи, през семинари и конференции, музикални концерти или просто туризъм.

Повече информация за кампанията е достъпна тук, а по-долу можете да гледате и видео:

pilot 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *