post

Qualcomm току-що обяви 3D Sonic Sensor Gen 2, най-новата версия на своя ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци. Той предлага по-голяма повърхност за сензора и по-бърза обработка при отключване на телефона.

3D Sonic Sensor Gen 2 е с размери 8 х 8 мм, в сравнение с 4 х 9 мм на модела от първо поколение и предоставя 77% повече повърхност. От своя страна това означава, че ще е по-лесно да поставите пръста си точно върху сензора и ще му позволи да събира повече данни при всяко сканиране. Чрез комбинирането на по-голяма площ и по-бърза обработка, Qualcomm обещава, че сканирането на пръстов отпечатък за отключване на телефона ще стане 50% по-бързо.

Първото поколение 3D Sonic Sensor дебютира в гамата Galaxy S10 през 2018 година, когато почти всеки друг четец използваше оптичен сензор – по-бавен и по-малко надежден. Сензорът обаче се натъкна на множество проблеми, включително недостатък в сигурността, който доведе до това потребителите да отключват телефоните с почти всякакъв пръстов отпечатък, когато използват някои протектори на екрана.

Технически новият сензор е третият ултразвуков четец на компанията, следвайки 3D Sonic Max от 2019 година, който на практика беше просто по-голяма версия на оригиналния. Qualcomm посочва, че 3D Sonic Sensor Gen 2 ще стане наличен в началото на тази година, но не споменава партньорите, които ще се възползват от него, или конкретни срокове, когато това ще се случи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *