post

Уеб разработките са сред най-често срещаните задания към опитните програмисти. С популярността на интернет пространството, уебсайтовете се превърнаха в неразделна част от бизнеса по целия свят. За развитието на стабилни и динамични уеб сайтове или уеб приложения, най-мощният инструмент, който е силно предпочитан от девелопърите, е PHP MySQL. Може би се досещате, че за да можете да работите ефективно с PHP MYSQL са необходими доза теория и практика. Курс по разработване на уеб сайт с PHP и MySQL може да ви запознае с основите на уеб програмирането, както и със спецификите на езика PHP.

Желателно е изборът на професионалисти, които да помогнат с изучаването на PHP MySQL да е направен внимателно и да се уверите, че инвестираните средства имат своята възвръщаемост. Разбира се, съществува и вариант, в който млади програмисти поемат инициативата на обучението си като девелопъри самостоятелно но този случай често се свързва с дълъг период на изучаване и множество проби и грешки по пътя.

Но какво представлява създаването на уеб сайт с PHP MySQL?

PHP е език за програмиране от сървъра, а MySQL е система за управление на релационни бази данни с отворен код. Когато двете се комбинират заедно са в състояние да доставят изключително уникални и иновативни решения.

Една от основните причини бизнеси и девелопъри да избират PHP MySQL Application Development е неговата простота и лекота на използване. Освен това, PHP има голяма общност от разработчици, която може да предложи помощ на по-начинаещите програмисти по всяко време. PHP също има няколко програми за управление на съдържанието с отворен код като WordPress, Joomla, Drupal и други, заедно с различни алтернативи с отворен код за развитие на електронната търговия като OsCommerce, Magento, Joomla и т.н., за създаването на здрави електронни магазини с безгранични продукти и услуги.

PHP и MYSQL Разработване

PHP е бърз и богат на функции скриптов език с отворен код, използван за разработване на уеб приложения или интернет/интранет приложения. Този език за програмиране е изборът на голям процент от програмистите по света, предимно поради неговата леснота и висока приложимост. MySQL, както вече споменахме, е мощен сървър на база данни с отворен код, изграден на базата на система за управление на релационни бази данни (RDBMS) и е в състояние да управлява голяма едновременна връзка с база данни.

Когато двете се комбинират заедно, талантливите разработчици на PHP и MySQL могат да изградят много мощни и мащабируеми Web/Internet/Intranet приложения, което ги прави икзлючително препоръчителни за изучаване от млади програмисти.

PHP и MySQL са с отворен код, което означава, че те са безплатни инструменти за разработка, които вървят ръка за ръка с голяма общност от експерти в областта. Инструментите за разработка и сървърите на бази данни, които изискват разходи за лицензиране, имат ограничени програмни ресурси в сравнение с инструментите за разработка с отворен код, които имат огромна и бързо развиваща се отдадена и позната общност, която се простира по целия свят.

Съществуват разногласия, относно това кой инструмент е по-добър. Разбира се, разработчикът, който е по-запознат с един инструмент над другия, ще застане зад инструмента, с който има опит. Въпреки това, проучвания показват, че PHP и MySQL са най-добрите инструменти за разработка. Когато се разработват правилно, приложенията могат да бъдат изградени с чиста и проста използваемост, сложна функционалност, скорост, мощност и мащабируемост. Нека разгледаме по-подробно предимствата на PHP MySQL Web Development.

Предимства на PHP MySQL Web Development

В процеса на работа е вероятно да откриете сами за семе си допълнителни предимства и качества на PHP MySQL но на първо четене те са:

Динамика: Тъй като PHP е скриптов език на сървъра, той създава динамични страници с персонализирани функции. PHP предоставя удобен за потребителя интерактивен уеб сайт или уеб приложение, а също така позволява на посетителите свободно да си взаимодействат, като създават много гъвкаво и динамично съдържание.

Лесна употреба: PHP е много лесен за изучаване в сравнение с другите езици за програмиране. Синтаксисът на PHP може лесно да бъде анализиран, поради неговата сходност с английския език. Със своята стабилност, PHP със сигурност има потенциала да разреши много проблеми.

HTML вградени кодове: PHP без съмнение е стабилен и съвместим с различни платформи език. И поради способността му да декодира HTML, няма нужда да има отделно кодиране за PHP. Това свойство идва с няколко допълнителни предимства, като:

– PHP може лесно да бъде включен в код, генериран от WYSIWYG редактори

– PHP може да намали разходите, като същевременно повиши ефективността на уебсайтовете или уеб приложенията

– С PHP не е необходимо да пренаписвате всеки ред HTML в езика за програмиране

Идеален за развитие на електронната търговия: PHP може лесно да бъде персонализиран според специфичните бизнес потребности на клиентите и може да изпълни всички изисквания за развитие на електронната търговия.

Рентабилен: PHP е много рентабилен и никога не струва допълнителни разходи. С безплатен лиценз можете да сте сигурни, че никой няма да ви помоли да заплатите допълнително, след като сте разработили сайта. Струва си да се знае, че комбинацията Apache/PHP/MySQL работи отлично на нискотарифен, нискокачествен хардуер, който можете да си представите за ISS/ASP/SQL Server.

Друго голямо предимство на PHP е неговата оперативна съвместимост с множество операционни системи и сървъри. Тъй като преносимостта е една от най-големите грижи за бизнеса, PHP решава проблемите на преносимостта с едно или повече използване на операционните системи. Бизнесът може да спести пари и да използва съществуващите си ресурси, вместо да инвестира голяма сума пари в закупуването на патентовани продукти.

Независимо дали си начинаещ програмист или опитен експерт, който иска да подобри знанията си и да развие потенциала си още повече, курсовете в компютърно образователния център Progress могат да са от полза. Направи първата стъпка сега и разгърни своите възможности!

One thought on “Уеб разработка с PHP MySQL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *