post

Финансовите успехи не са нещо, което може да ви споходи по начина, по който мнозина предполагат: да спечелят неочаквана сума от лотария, наследство от богат вуйчо в Америка или нещо подобно. Шефът на работа няма да ви повиши, ако по някакъв начин не покажете, че имате интерес и ентусиазъм към отговорностите, поверените ви на службата. Предприемачеството на кредит също си има своите подводни камъни. Ако вземате кредити без да връщате парите в срок, скоро ще търсите как да ви одобрят за кредит с лоша кредитна история – rki lån.

Управлението на парични активи и потоци не е толкова лесно, колкото мнозина си мислят. „Ако имах 10 000 лева щях да направя това и онова…“. Не е толкова лесно да работиш с пари, да вземаш сложни и трудни решения и да издържаш на високия финансов стрес. Може би сте чували за дилърите и играчите на фондовата борса, които участват с огромни суми на пазара с фючърси, валути и други спекулативни инструменти. Често косите им са прошарени още преди да стигнат 30 години. Трябва да понасяте високия стрес, който някои от вашите решения ще донесат.

Да купя ли този луксозен, спортен …?

Да. Ако разполагате с пари, които трябва да управлявате, тези въпроси често ще се навъртат в главата ви. Може да се изкушите да купите нещо, което много ви хареса, но за което знаете, че по някакъв начин не може да си възвърне инвестицията. То дори не може да се нарече инвестиция, а просто задоволяване на вашите прищевки. Себеугаждането може да навреди и на най-големия предприемач.

Всеки в даден момент изпитва нужда да се отпусне и да си позволи нещо повече от обикновеното. Понякога това може да бъде нещо, за което винаги сте мечтали. Друг път си задавате въпроса: защо комшията може да има, а аз – не. Искате ли да постигнете нещо повече с вашите проекти за близкото и по далечно бъдеще? Тогава не се отклонявайте прекалено много. Човек може да живее и с много по-малко, отколкото съвременното общество си позволява.

Какво представлява финансовата стабилност за модерния човек?

Това не е способността да харчите безразсъдно за всичко, каквото ви се изпречи пред очите. Много служители на висок пост във фирмите получават добра заплата, но всички техни удобства и придобивки са временни и зависими от службата им. След като по една или друга причина бъдат уволнени, те запазват дългосрочните си ипотечни кредити, лизингови задължения и чувството за крайна неудовлетвореност. Тази финансова реалност не е рядко срещан сценарии у нас. По-добре е да следвате вашия финансов план и да не плащате за скъпи играчки за големи хора. Когато стабилните приходи прекъснат, трудно ще можете да се задържите финансово, дори и да ползвате нисколихвени безлихвени кредити (billige lån uden renter).  

Вместо да купувате скъпа кола, можете да се задоволите с нещо от среден клас. Необходимо ли е всеки път да подменяте телефона си с най-новия, а стария да продавате на много по-ниска цена? Не е ли по-добре да спечелите време, в което да се радвате на любимите си неща и да инвестирате във вашата финансова мечта. Външният показ не е признак, че сте финансово стабилен, а по-скоро е белег за вашите непобедени слабости и комплекси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *