post

Играта на дартс е нещо много интересно, което се радва на вниманието на милиони хора. Стартира преди повече от сто години. Ако вече сте се насочили към магазина и търсите най-изгодните за дартс цени, сигурно бихте искали да научите и някои любопитни факти преди това.

 

Първото нещо, което си представяте, когато говорим за дартс, вероятно е група хора в кръчма или бар, които се наслаждават на играта. Но тя не се ограничава само до такива обществени места; това също се счита за сериозен бизнес и спорт от професионалните стрелци.

 

Как е произлязла?

 

От състезателните спортове до обикновената игра за кръчми, играта с дартс се практикува сред всички възрастови групи. Началото й може да бъде проследено от края на XIX век, където войниците стреляли по бурета или дървесни стволове с къси стрели. Това бързо се превръща в забавление на бойното поле.

 

Рекордите

 

Световните турнири се провеждат всяка година и много различни страни са печелили. Но Англия е първенец с цели 7 титли от световни първенства в периода от 1977 до 1991 година.

 

Джон Лоу е английски професионален стрелец и първият, който спечели титлата в световен шампионат в три отделни десетилетия.

 

Играта на дартс е чудесен начин да развиете, да предизвикате и да покажете уменията си. Тя може да ви помогне да подобрите концентрацията, координацията на ръцете и очите, а за някои може да бъде невероятно успокояваща.

 

Какво ви е необходимо?

 

Всичко, от което се нуждаете за играта, е табло, стрелички и противник. Таблото трябва да бъде окачено на височина на очите. Тъй като хората, които играят, могат да се различават по височина, идеалната позиция е на 5 фута или 1,73 м над пода.

 

Как се играе?

 

Докато всеки играч хвърля стрелата по свой начин, общото правило казва, че тя трябва да се държи между палеца и показалеца за по-голяма точност и комфорт. Трябва да хвърлите стрелата, като я държите на нивото на очите и с гладко движение. Всеки играч има три стрели.

 

Преди да започнете да играете, на всеки играч трябва да му бъде даден рейтинг, да речем 501. Целта е да постигнете резултата до 0, с колкото е възможно по-малко хвърляния и по-точна стрелба.

 

В стандартен формат на играта има два начина да спечелите. Първият начин е да удвоите резултата. Вторият начин е да стигнете до нула.

 

12 удивителни факти за играта на дартс

 

Това са едни от най-невероятните и интересни факти за дартс:

 

Няма възрастова бариера. Всеки от 10 до 100 години или дори повече може да играе тази игра. Възрастта със сигурност не е критерий тук.

Игра за всички. Това е една от малкото игри, в които може да участва цялото ви семейство.

Рентабилност. Това изобщо не е скъпо занимание. Всичко, от което се нуждаете, е табло, стрелички и противник.

Не е нужно да сте атлетични. Просто трябва да хвърлите 3 стрели, които отнемат няколко секунди.

Без много място. Изискването за пространство не е фактор за тази игра. Таблото за стрелките може да бъде прикрепено към всяка стена и няма да изисква много пространство.

Подобрява вашата математика. Това може да подобри вашата математика, тъй като играта включва събиране, изваждане, умножение и делене на числа.

Без пристрастия по отношение на пола. В тази игра няма пристрастност към пола, тъй като и мъжете, и жените могат да я играят.

Различни платформи. Можете да играете небрежно у дома си, малко по-сериозно с приятели, а когато участвате в турнири, вие се считате за професионалист.

Социални умения. Помага ви при създаването на нови приятели. Независимо дали играете небрежно или състезателно, вие в крайна сметка се социализирате с други играчи.

 

Как дартсът ви е от полза?

 

За разлика от други игри, които изискват повече физически усилия, тази изисква различен набор от физически и психически умения, които работят в координация помежду си. Това е предизвикателна игра, която изисква точност и стабилна ръка. Съществуват и много положителни ползи за здравето, някои от които са:

 

Освобождава вашия стрес, като ви позволява да си направите почивка почти навсякъде.

Подобрява координацията на ръцете и очите, благодарение на високата степен на точност и прецизност.

Работи добре, за да подобрите концентрацията си.

Вдъхва чувство на самоконтрол, като ви позволява да осъзнавате позицията и движенията на тялото си.

 

Купете най-добрия дартс и започнете да играете още днес!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *