post

Twitter обяви първата тримесечна печалба в историята си и възстановяване на растежа на приходите през четвъртото тримесечие, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Акциите на социалната мрежа поскъпнаха още преди началото на официалната търговия днес, а в началото на сесията стойността им скочи с 26 на сто. Компанията, която губи пари от излизането си на борсата през 2013 година, отчете за четвъртото тримесечие чиста печалба от над 91 милиона долара.

Приходите са нараснали с 2 процента на годишна основа до 732 милиона долара.

Акциите на Twitter скочиха с 32 процента до 32,94 долара преди началото на на официалната търговия днес. Книжата на компанията този месец поскъпнаха над цената на предлагане от 2013 година, която бе 26 долара, за първи път от края на 2015 година.

Постигнахме целта си за рентабилност, заяви шефът на Twitter Джак Дорси в комюнике.

Въпреки че резултатите са по-добри от очакванията на Уолстрийт, те не решават по-големите проблеми на компанията, отбелязва Асошиейтед прес.

Компанията трябва да се справя със злоупотреби, фалшиви профили и опити на руски агенти да разпространяват невярна информация. Проблемите се усложняват и от стагниращия растеж на броя на потребителите.

Значим ръководител на компанията напуска, а главният изпълнителен директор дели времето си с друга компания и на този фон Twitter се изправя пред въпроса кой се грижи за ежедневната дейност на социалната мрежа.

За цялата минала година компанията е на чиста загуба от над 108 милиона долара, което е доста по-малко, отколкото през 2016 година, когато Twitter изгуби 457 милиона долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *