post

Концепцията Ressence Type 2 e-Crown ще обедини механичен часовник и телефон, като ще позволи на потребителите да настройват времето и да променят часовите зони само с потупване на екрана. За дизайнът на този модел е допринесъл не кой да е, а бившият дизайнер на Apple и основател на Nest, Тони Фадел, който се счита също и за „бащата на iPod”:

Все още не се знае цената на бъдещия часовник, тъй като той за сега е само концепция, но устройството ще комбинира най-новите технологии с механичните часовници и ще се свързва безжично с телефона, което означава, че ще може да се настройва правилно за две часови зони. В концепцията са събрани още много иновации, които варират от смазки до системата за екрана ROCS, а тя ще бъде демонстрирана официално на панаира за часовници в Женева, SIHH 2018, заедно с тези на големите марки Jaeger LeCoutre и Tag Heuer.

One thought on “Тони Фадел проектира нов вид механичен часовник

  1. Нов иновативен механичен часовник, за който нищо не се знае… Освен, че ще има някои от функциите на чисто електронните часовници (т. е. самият часовник може да се нарече хибриден в най-добрия случай, а не механичен).
    Твърде зле подбрана статия!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *