post

Популярният инвеститор от Силициевата долина Тим Дрейпър заяви, че криптопазарът ще достигне 80 трилиона долара в рамките на 15 години. Той направи своята прогноза при срещата на върха на DealStreetAsia PE-VC в Сингапур.

Бизнесменът смята, че блокчейнът и криптовалутите “ще имат трансформиращ ефект върху индустрии, за които никога не сме си представяли, че ще бъдат променени по този начин”. Той сравни потенциала с бума на интернет през 90-те години на миналия век. Продължавайки аналогията между криптопазара и интернет, Дрейпър подчерта, че интернет маркетът също отбелязваше пикове и спадове в зората си.

“Интернет започна по същия начин – с голям скок и голям срив. Подозирам, че същото нещо ще се случи и тук”, бяха думите на Дрейпър, според Deal Street Asia.

Инвеститорът дори се осмели да каже, че технологията зад криптовалутите “е по-голяма от интернет” или всяка друга технологична или икономическа революция преди. 80 трилиона долара обаче са много пари, особено когато говорим за крехък пазар, който в момента не разполага дори с 200 милиарда долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *