post

iMessage най-сетне е налично за Android, благодарение на 16-годишния разработчик Роман Скот. Безплатното приложение weMessage поддържа групови чатове, изпращане на прикачени файлове и много други опции, но има една голяма уловка – Apple вече изключи възможността една от най-примамливите й услуги да стане достояние на Android конкуренцията. iMessage е една от от основните точки в продажбата на iOS устройства, а компанията няма намерение да се лиши от нея. Затова и Скот разработва решение, което ще е наистина полезно за милиони потребители.

weMessage поддържа връзката с iMessage, като носи много от най-добрите възможности на оригиналното приложение, но разполага с подсилено криптиране, емотикони, възможност за блокиране на контакти и опции за персонализиране, които не можете да получите с iPhone. То е идеално за връзка с приятелите и членовете на семейството, които използват iOS устройства, но уловката всъщонст е, че е достъпно само за тези от тях, които имат и Mac. Това е така, защото weMessage не може да се използва самостоятелно, а се нуждае от „мост“ към услугата на Apple. След като го инсталирате като сървър на Mac, всички съобщения ще се изпращат и получават през него, а Apple няма да разбере, че всъщност използвате Android устройство.

Скот твърди също така, че е възможно да се проникне в iMessage с помощта на експлойт, който ще отвори сървъра за други платформи, но това би било в разрез с лицензионното споразумение за крайния потребител и вероятно няма да работи дълго.

„iMessage трябва да се изпращат през сървърите на Apple и единственият начин да се направи това правилно е да се ползва устройство на компанията“ обяснява момчето. „Ако weServer поддържаше Windows или Linux, не само щях да наруша EULA, но и да разчитам на експлойт, който най-вероятно ще бъде запушен в близко бъдеще“.

Други приложения в миналато също се опитаха да направят подобна връзка, но бяха изключени от Apple, докато Скот се надява, че с помощта на Mac, който служи като мост, weMessage ще продължи да съществува. Приложението вече е налично за изтегляне в Google Play, а weServer можете да свалите от сайта на разработчика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *