post

AMD съобщи, че 20th Century Fox, New Regency, Ubisoft Motion Pictures и студиото за ВР разработки Practical Magic са избрали AMD Radeon Pro Duo GPU с AMD LiquidVR SDK – най-бързата в света платформа за ВР разработки, за да осъществят ВР-изживяванията във филма „Кредото на убиеца“ (ASSASSIN’S CREED). КРЕДОТО НА УБИЕЦА ВР (ASSASSIN’S CREED VR) е кинематографско изживяване на виртуална реалност, заснето на филмовата площадка заедно с филмовата продукция КРЕДОТО НА УБИЕЦА. Глобалната премиера на филма със звездното участие на Майкъл Фасбендер и Марион Котияр ще се състои на 21 декември 2016 г. Новообявената графична карта AMD Radeon Pro Duo и технологията AMD LiquidVR са основните елементи в цялата продукция на КРЕДОТО НА УБИЕЦА ВР.

С тези снимки студиото може да пресъздаде отделните сцени с изключително високо качество, с масово използване на текстури и комплексна геометрия на кадрите от Малта, Испания, Лондон и др.

Създаването на толкова сложно и поглъщащо изживяване на виртуална реалност изисква невероятно много изчислителна мощ. Ние се обърнахме към AMD за тяхната нова карта AMD Radeon Pro Duo, която не е просто бърза видеокарта – това е инженеринг с мисълта за ВР от горе до долу. Уникалните характеристики на AMD Radeon графиката като асинхронните изчисления и технологията LiquidVR правят действителната разлика между добра ВР и страхотна ВР,” каза Матю Люис, президент на Practical Magic VR и директор VR изживявания в Practical Magic. “Ние използваме AMD Radeon Pro Duo и LiquidVR в цялата продукция ASSASSIN’S CREED VR, и вие скоро ще разберете защо. Осъществяването на висок клас ВР изживявания изисква тясно сътрудничество между креативност и технология, и AMD помага на Practical Magic да тласка напред границите на възможностите във ВР.”

Виртуалната реалност вече бележи сериозно присъствие. AMD стратегически разширява своите позиции като технологичен лидер, и партньорствата с водещи създатели на ВР съдържание са от критично значение,“ каза Рой Тейлър, корпоративен вицепрезидент отговарящ за съдържанието и партньорствата в AMD. “С осигуряването на изчислителната мощ и необходимите решения за създателите на ASSASSIN’S CREED VR, AMD се очертава като голяма сила в студиата за производство на филми и ВР.”

“20th Century Fox, New Regency и Ubisoft Motion Pictures с удоволствие си партнират с AMD в екшън изживяванията на ASSASSIN’S CREED VR, които ще позволят на любители на киното и на технологиите да изживеят моменти от нашия филм,” каза Захари Елър, старши вицепрезидент на 20th Century Fox. “Технологията на AMD ще ни помогне да получим изживявания с изключителнон високо качество, които да достигнат до колкото може повече хора.”

Обявената наскоро на Capsaicin платформа AMD Radeon Pro Duo GPU с AMD LiquidVR SDK е най-мощното решение за VR1, с удивителните 16 TFLOPS изчислителна мощност, обединявайки световете на създаване и потребление на ВР. Заедно с LiquidVR, AMD прави възможни богати и поглъщащи ВР с опростяване и оптимизиране на процеса на осъществяване на ВР, създавайки „усещане за присъствие“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *