post

Куестърс, водещият британско-български холдинг за дистрибутирана разработка на софтуер съобщи, че е изцяло придобит от креативно-технологичната група Пáнопли /The Panoply/.

Куестърс оперира развойни центрове в София и други локации в региона на Източна Европа и си партнира стратегически със световни компании като Ocado Technology, Funding Circle, Accenture Strategy, Deutsche Borse и други за увеличаване на софтуерния им капацитет. Панопли е бързо растяща паневропейска група, създадена от взаимно допълващи се технологични компании с общи ценности, подкрепящи креативността и партньорството по между им и при подхода към клиентите при разрешаването на комплексни бизнес проблеми.

Александър Дрангажов, CEO на Куестърс коментира: “За 11 години създадохме дългосрочни кариерни възможности за близо 1,000 софтуерни инженери в региона. Привлякохме и работим с десетки компании от цял свят за развиването на стратегическите им планове, директно подкрепяйки налагането на България като световна ИТ дестинация. Като част от групата ще изградим още по-задълбочени партньорства и ще наложим Куестърс като двигател за растежа на останалите компании.”
Нийл Ганди, CEO на The Panoply добавя: “Развълнувани сме от присъединяването на Questers към нашата група. Виждаме в тях ключов елемент за нашия бизнес и планираме да развиваме този изключителен технологичен талант, с което ще помогнем за разширяването на капацитета и възможностите на нашите клиенти. Изцяло се ангажираме с развитието на София и другите локации като центрове за високотехнологична експертиза.”

След придобиването настоящото ръководство остава изцяло ангажирано в компанията, подпомагайки очакваното публично предлагане на групата на лондонската борса по-късно тази година със символа TPX. В резултат на това Куестърс ще се ребрандира като TPX Questers, в синхрон с останалите бизнеси от групата. За миналата година оборотът на компанията в България е 12 млн. лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *