post

На изложението CES 2018 компанията LG демонстрира телевизорите Crystal Sound OLED TV, в които няма традиционни говорители. За възпроизвеждането на звука се използва самият OLED панел. Зад него се намират устройства за създаване на колебания, които осигуряват възпроизвеждането на звука чрез вибриране на дисплея. По този начин се осигурява качествен и по-добре насочен звук, отколкото при обикновените телевизори.

LG 2

По правило говорителите в телевизорите са насочени надолу, към пода. Има и такива, които са насочени към аудиторията и се разполагат в корпуса под екрана. Новата технология ще позволи на производителите да се откажат от използването на говорители, като в същото време звукът ще е насочени директно към зрителя.

LG 3

Независимо, че новите телевизори на LG използват вибрациите на своите екран за създаване на звук, тези вибрации са незабележими – в изображението не се забелязват никакви смущения. Недостатъкът тук е липсата на мощен бас. Проблемът може да се реши чрез използване на външен субуфер.

Демонстрираните прототипи LG Crystal Sound OLED TV имат диагонал 55 и 65 инча, а резолюцията на дисплея е Ultra HD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *