post

Обичаната българска актриса Татяна Лолова ще бъде специален гост в първата научнопопулярна конференция, посветена на качеството и продължителността на човешкия живот. „Форум Дълголетие” 2016 ще се случи на 17 април в софийския „Независим театър” между 12:00 и 18:00ч.

С участието си в събитието, Татяна Лолова ще разкаже интересни истории от своя богат житейски „репертоар” в тематичен Q&A панел. Популярната актриса е олицетворение за силата на духа и физическото здраве на съвременния 82-годишен човек. Добре позната е с очарователните си превъплъщения на Леда в “Опасен чар”, Елица Карадушиева от филма “Бон шанс, инспекторе”, Управителката във филма “Топло” и много други.

Част от новите лектори във „Форум Дълголетие” 2016 ще бъде също и доц. Игнат Петров, който е един от основоположниците на геронтологията в България. През 2013г. той председателства национална конференция „Стареене и старост: социални и здравни проблеми”. Той е също и дипломиран специалист в две направления: „психиатрия” и „геронтология и гериатрия”.

На сцената на събитието предстои да посрещнем още и Биляна Савова. В публичното пространство тя е позната с ролите си на арт директор в списание EVA, собственик и креативен директор на PLAN2B Creative Studio, а от 2013г. и основател на фондация „МС – Мога Сам”. Освен всичко Биляна е пример за силата на човешката воля и възможността на всеки да се справи с предизвикатеслтвата сам. Тя е сред изключително малкия процент на хора, преборили се с диагнозата „множествена склероза”. Във „Форум Дълголетие” 2016 Биляна Савова ще разкаже повече за своята вдъхновяваща борба, а също и за мисията на фондация „МС – Мога Сам”.

Бойка Арсова е името на дванадесетият участник във „Форум Дълголетие”. Тя е състезателка по маратон, баба на две внучета и един от основоположниците на 5kmRun” традиционният полу-маратон, който се провежда всяка събота в Южния парк в София и в други градове в България. На 65 години Бойка Арсова има реализирани 51 маратона на 4 континета, като през 2014 г. тя печели сребърен медал на Европейското първенство за ветерани в Измир (Турция), преодолявайки дългата дистанция в 44-градусова жега. Във „Форум Дълголетие” Бойка Арсова ще разкаже за ролята на спорта и физическата активност по пътя към пълноценното дълголетие.

Така броят на участниците в първото издание на конференцията става 12. Балансираният подбор на лектори има за цел да представи на публиката хомогенна смес от научни факти, заедно с лични истории и вдъхновяващи примери, свързани с тенденциите за увеличаване продължителността на човешкия живот.

Билети могат да бъдат намерени в сайта www.forumdalgoletie.com на цена от 20лв. Билети ще се продават и в деня на събитието, на входа, като те ще струват 30лв и ще бъдат в ограничено количество.

Партньори на събитието са Българо-американска кредитна банка, както и приложението за здравословен начин на живот – Здрави. „Форум Дълголетие” се осъществява с медийната подкрепа на Дневник, “LIGHT”, Програмата”, “Peika.bg”, “Зелена Светлина”, Списание „Осем” и JCDecaux.

Повече информация на: https://www.facebook.com/events/457395707803169/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *