post

Както може би знаете, Apple отдели много време за да създаде собствено съдържание, което би могло да конкурира Netflix, HBO и Hulu, но в един момент когато услугата стартира през следващата година, тя може би ще се продава като самостоятелен продукт, още по-достъпен дори и от на-големия конкурент на компанията, що се отнася до видео стрийминга.

Към момента най-евтиният план на Netflix започва от 11 долара на месец в САЩ, което безспорно е изгодно, като се има предвид невероятния брой оригинални тв сериали и филми в огромния каталог, наред с лицензираните материали. Цената обаче се увеличава още с първото стартиране на Netflix, а ако Apple може може да открадне клиенти единствено, ако собствената й услуга за стрийминг е по-евтина.

Гигантът от Купертино потвърди различни ходове свързани с тв съдържание, сред които сделките с Опра Уинфри, Дженифър Анистън, Рийз Уидърспуун и Стивън Спилбърг, но все още не е обявил информация за цената на услугата. Въпреки това един телевизионен ръководител, запознат с плановете на компанията заяви пред Recode, че компанията иска да отдели продуктите от другите абонаментни услуги, които продава в момента. В статията се отбелязва още, че хората очакват Apple да обедини видео съдържанието с Apple Music и Apple Care, а някои се надяват то да е безплатно за потребителите на Apple TV. Платената опция за абонамент обаче, има смисъл по няколко причини. На първо място някои хора искат достъп само до видео съдържанието, а други може би искат това да става и от устройства, които не са произведени от компанията. Имайки предвид, че Apple Music е достъпна и за Android, може да предположим, че видео стриймингът също ще последва този пример, а това ни навежда на мисълта, че Apple няма да има толкова много оригинални шоу програми първоначално в списъка и най-вероятно ще се наложи да изчакаме, докато те станат плтени. Netflix предложи на абонатите си само лицензирано съдържание, а накрая започна да продуцира и свои собствени предавания, но това се случи след като вече имаше достатъчно абонати с достъп до филмите и сериалите.

Очаква се новите програми на Apple да стартират рано през пролетта на 2019 година, добавя Recode, така че има достатъчно време компанията да посочина начина за достъп до тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *