post

Apple обяви, че вече е платила на създателите на приложения за iPhone общо над 70 млрд. долара. Сумата е за всичките 9 години от съществуването на App Store, съобщава 9to5mac.

Това означава, че Apple е изкарала около 30 млрд. долара благодарение на мобилните приложения, защото компанията задържа част от приходите. “Хората навсякъде по света обичат приложения и нашите клиенти ги изтеглят в рекордни бройки… Изумени сме от всички нови чудесни приложения, които програмистите създават”, коментира Филип Шилер, старши вицепрезидент на глобалния маркетинг на Apple.

Само през последната година тегленето на приложения от App Store се е повишило със 70%. Apple казва, че игрите и приложенията за забавления носят най-големи приходи. Хитове като Pokemon GO, както и услуги като Netflix и Spotify имат голяма заслуга за добрите приходи. Приложенията с абонаменти отбелязват скок от 58% на потребителите, които плащат.

Въпреки това интересът на потребителите към други категории приложения също се увеличава. Секцията за фото и видео приложения има близо 90% ръст. Приложенията за лайфстайл, здраве и фитнес бележат над 70% ръст.

Тези новини идват седмица преди годишната конференция на Apple WWDC. Тогава Apple ще представи новото поколение на iOS и останалите си софтуерни платформи. Очаква се дебют да направят и специални нови софтуерни пакети, които да дадат на програмистите още възможности за създаването на нови приложения и услуги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *