post

Покривката е това, което носи цвят и характер на масата. Едно скучно и убиващо апетита място за хранене може да бъде озарено, ако избереш подходящия плат  и аксесоари, с които да го покриеш. 

 

  • Черни и Бели – Въпреки че черното и бялото никога не излизат от мода, комбинирането на тези два цвята и комбинирането им с естествени тонове се очаква да бъде на мода идните години. Тази тенденция придава на масата ти смел контрастен стил, който е съвременен и изискан. Не забравяй финалните щрихи – луксозни прибори и ефектни чаши!

 

  • Ръчна изработка и естествени материали – През последната година теми като климатичните изменения и влошаването на околната среда накараха потребителя да се отрече от масово произвежданите текстили и силиконови покривала и да се обърне към по-естествени и ръчно изработени такива. Със силните си багри, сложни дизайни и фин печат те се превръщат в предпочитан избор на много потребители. Ръчно изработените памучни и ленени покривки за маса са създадени да запазят цвета си дори и след много измивания, за да може дълго да им се радваш и използваш.

 

  • Разнообразие от форми – Определението за покривка за маса отдавна е извън рамките на конвенционалните геометрични форми от кръгли, квадратни и правоъгълни. Сега текстили с форма на цвете, риба или дори звезда са една от най-горещите тенденции на пазара.

 

Можеш да намериш подобни модели в онлайн магазина на Бриколаж или да закупиш нужните текстили на линеен метър от всяка физическа локация на веригата, ако желаеш да подходът ти към интериорната декорация да е по-персонализиран.

 

Какво трябва да знаете при избор на луксозна покривка

 

Колкото и прекрасна и луксозна да е самата покривка, ако нейните размери на са съвместими с тези на масата, ефектът от избрания стил и материя се губи напълно.

 

  • 15-20 см. провес – дължина за ежедневна употреба (подходящи за холни маси или като битови покривала)
  • 35-60 см. провес – официални поводи и празници (великденски или коледни)
  • До земята – най-официалните поводи (гала вечери или сватбени тържества )

 

Необходимо е просто да измериш дължината и широчината – ако масата има правоъгълна форма или диаметъра – ако е кръгла. Към всяка една дължина, широчина или диаметър, трябва двойно да прибавиш сантиметрите провес, които искаш да постигнеш (х2).

 

  • За правоъгълна маса = Широчина + (Провес х 2)   / Дължина + (Провес х 2)
  • За кръгла маса = Диаметър + (Провес х 2)

 

Пример:

При маса с размери 100 / 200 см. и желано провисване от 30 см., се нуждаеш от покривка с размери 160 / 260 см.

100 + (30 х 2)   / 200 + (30 х 2) = 160 / 260 см.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *