post

Мтел награди с 10 000 лева най-иновативния студентски проект за развитие на София, който беше излъчен в рамките на редовната годишна Академия за иновации. Със сумата телекомът ще финансира реализирането на проекта Your Sofia на екипа Elmo, който цели разработването на уеб базирана платформа, насочена към чуждестранните посетители на София. Чрез нея туристите в столицата ще могат да получават полезна информация на няколко езика, като например справки за градски транспорт и исторически обекти. Победителите бяха определени от жури, състоящо се от мениджъри и предприемачи, сред които и Илияна Захариева – директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Победителите от екипа Elmo извоюваха първото място в конкуренция с 63 студентски отбора от СУ “Св. Климент Охридски”, ТУ София, Бизнес клуба на УНСС, Софтуерния университет и други висши училища в страната. По време на форума бяха отличени и още два студентски проекта – Sportify и SquAD. Техните автори получиха специални предметни награди от Мтел. Подгласниците Sportify представиха онлайн платформа за споделяне на спортни събития, а SquAD – уеб базирано решение за кариерно ориентиране на ученици.

Идеите на младежите се родиха по време на първия по рода си в България 24 часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 със съорганизатори Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации. Студентите представиха свои разработки, целящи да подобрят столичната среда в областите на образованието, здравеопазването и съхраняването на културното наследство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *