post

Група студенти от Станфорд протестираха пред Apple Store в Пало Алто през уикенда. Искания им към компанията бях тя да направи повече за справяне с пристрастяването към технологиите, позовайки се на проучвания, сочещи как пристрастяването към iPhone и смартфоните като цяло вреди на взаимоотношенията и производителността и причиняват стрес.

Студентите поискаха от Apple да добави нова функция в своята операционна система, с която да позволи на потребителите да виждат колко време прекарват със смартфона си и бутон за превключване, подобен на този за самолетен режим.

Всъщност Apple вече обеща, че ще работи върху по-стабилни функции за родителски контрол, които може би ще включват и резюме за прекараното с телефона време. Това се случи след като проучвания показаха, че 50% от тийнейджърите са пристрастени към своите смартфони, а 69% от възрастните ги проверяват на всеки час.

В един от скорошните си доклади, Bloomberg посочва, че iOS 12 ще включва нов инструмент за дигитално здраве, който ще отговори на част от опасенията на протестиращите и ще позволи на родителите да следят по-внимателно колко време използват телефоните си децата им. Системата ще включва и нов Distraction Free режим, подобен на Do Not Disturb, който ще ограничава известията. Протестиращите студенти признаха също така, че Apple не е единствения виновник за пристрастяването, но обявиха, че iPhone е като портал към социалните мрежи и други услуги, което го прави част от проблема.

One thought on “Студенти в Станфорд искат Apple да направи повече, за да ограничи пристрастяването към iPhone

  1. Пристрастяването си е за слабите психически хора, които изобщо се купуват iPhon-и. Така да се каже имаме добре работещ модел на естествен отбор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *