post

Изявите в рамките на най-мащабния фестивал за електронни и традиционни спортове в страната Game Evolution ще имат и баскетболен привкус. Между 9-11 септември 2016 г. пред зала „Арена Армеец София“ ще се проведе турнир по стрийт баскетбол и забивки под егидата на Българската федерация по баскетбол, а наградният фонд ще е 1 000 лв.

Специално за турнира Федерацията ще изгради две игрища с изкуствена настилка и хидравлични кошове. Турнирът ще се проведе в три възрастови групи: момчета и момичета до 15 г., момчета и момичета до 18 г. и мъже и жени над 18 г. Състезанията в детската група ще започнат на 9-ти септември (петък) в 13:30 ч., като записванането за участие ще се проведе на място от 12:00 ч. Момчетата и момичетата до 18 г. и мъжете и жените над 18 г. ще играят съответно на 10-и и на 11-и септември, отново от 13:30 ч. Желаещите за участие от тези групи могат да се запишат в турнира чрез интернет страницата на Международната баскетболна асоциация на адрес http://bit.ly/2bTTQzH. Такса за участие от 30 лв. има само за най-голямата възрастова група, както и парични награди на стойност между 50 и 350 лева.

За всички останали отбори, класирали се от 1-во до 3-то място, има осигурени много предметни награди, а за доброто настроение на присъстващите ще се погрижат водещият и диджеят на специалното събитие.

Game Evolution се провежда с подкрепата на Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и ще предложи внушителна програма от забавления за малки и големи в рамките на три дни – отворени турнири по различни компютърни игри, танцово шоу, косплей конкурс, демонстрации по скейтборд и американски футбол, виртуална реалност, рейсинг зона, триметрова изненада за откриването на фестивала, томболи, игри и предметни награди за посетителите. Билетите за дългоочакваното събитие са на цена от 25 лв. за трите дни на фестивала. Входът за деца до 6 години е свободен, а пенсионерите и хората с увреждания ще се възползват от намаления до 50%. Билетите могат да бъдат закупени от www.eventim.bg (http://bit.ly/2bb0PRo), както и на място по време на събитието.

Може да намерите повече информация за фестивала на адрес на www.gameevolve.com и във фейсбук страницата на Game Evolution www.facebook.com/GameEvolutionOfficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *