post

Phantom Auto, платформа, която може отдалечено да управлява автономни автомобили, ако нещо в автомобила се обърка, стартира партньорство с Einride, Transdev и NEVS, известна в миналото като Saab Automobile.

Технологията на Phantom Auto позволява шофьор, разположен отдалечено, да поеме управлението на автономния автомобил, в случай че възникне ситуация, с която колата не може да се справи самостоятелно. В плановете на NEVS влиза използване на технологията на Phantom Auto с цел осигуряване на безопасно масово навлизане на електрическите автономни автомобили.

„Нашите автономни автомобили трябва да са в състояние да се придвижат от всяка точка А до всяка точка Б, което означава управление при всякакви критични и необичайни ситуации, в които попадат на пътя, като например лошо време, ремонтни дейности на пътя и други препятствия в движението – коментира по повод партньорството главният изпълнителен директор на NEVS Стефан Тилк. – Технологията на Phantom Auto за дистанционна безопасност гарантира, че пътниците в нашите автомобили могат да пътуват безопасно и ефективно при всякакви ситуации на пътя.“

Phantom Auto, базирана в Маунтин Вю, Калифорния, е основана едва миналата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *