post

Селфитата имат силно присъствие в модерния начин на живот. Това е и причината функциите за заснемане на селфи портрет да бъдат така важни за притежателите на смартфон. В допълнение към непрекъснато увеличаващата се резолюция на предните камери, софтуерът става все по-важен – както и алгоритмите за разкрасяване и обогатената реалност на снимките. Всичко това буквално е на една ръка разстояние, ако държите Huawei P20 lite.

 

Нуждите на селфи ентусиастите винаги са били важни за Huawei. Производителите често не обръщат достатъчно внимание на предните камери, а лошото качество на предните сензори може да бъде забелязано дори във флагмани на големи производители. Huawei доказва, че се отличава от другите компании с P20 lite, който има 16-мегапикселова предна камера с разкрасителни филтри и ефекти за подобрена реалистичност на снимките.

 

 

Предната камера е също толкова важна, колкото задната

Huawei доказва, че времената, в които предната камера беше по-малко важна, са вече в миналото. Предната камера на P20 lite не отстъпва на задната. Потребителят може да се възползва от 16MP сензор и ярък f / 2.0 обектив. Селфитата, направени с този телефон, осигуряват безкомпромисно качество и са неразличими от снимките, направени с основната камера. Това се дължи и на големите светлочувствителни сензорни елементи с размер 1.0 μm.

 

Предната камера улеснява правенето на селфита със 78° визуално поле и 27mm фокусна дължина, така че потребителят се побира в рамката, без да има нужда от селфи стик. Но това е само началото. Със селфи панорамната функция може да правите снимки заедно с приятелите си. Huawei P20 lite ще комбинира общо три кадъра за вас. Тези „широки“ селфита определено ще бъдат хит в социалните мрежи.

 

Подчертайте красотата си

Всеки, който е присъствал на професионална фотосесия, знае, че фотографът винаги работи  в екип с професионален гримьор. Гримът е това, което подчертава красотата на модела и прикрива малките несъвършенства. Също както селфи функциите ви дават възможност да си правите професионални портрети без фотограф, Huawei се е погрижил да нямате нужда и от професионален гримьор. Huawei P20 lite асистира с автоматичното „разкрасяване“ на лицето. Разширените алгоритми са създадени така, че да подчертават естествената красота. Те освежават кожата, скриват незначителни несъвършенства, но същевременно запазват детайлите и естествения тонус на лицето. Освен това можете сами да определите интензивността на изострящия ефект, като изберете едно от нивата в десет точкова скала. Управлението на алгоритъма винаги остава във вашите ръце.

Освен това режимът bokeh може да се използва за замъгляване на фона около обектите. Той имитира ефекта, който преди това можеше да се постигне само с помощта на професионална камера с ярък обектив. С режима bokeh вашите селфита ще изглеждат така, сякаш са правени, използвайки не телефон, а професионална и много скъпа SLR камера.

 

 

Най-доброто качество дори на необикновена светлина

Светлината играе ключова роля във фотографията. Всеки, който се е опитвал да прави селфи с телефон при по-затъмнено осветление, знае, че резултатите невинаги са задоволителни. Ето защо Huawei P20 lite разполага с технология за балансиране на светлината при правене на селфи кадри. Дори при слаба осветеност, тонът на кожата ще бъде естествен и шумът няма да разваля кадъра. Когато е наистина тъмно, Huawei P20 lite ще освети лицето, използвайки екрана, като използва топъл нюанс на дисплея. По този начин селфита, направени през нощта или в тъмна стая, ще изглеждат страхотно. С Huawei P20 lite, ще си правите снимки на места, на които преди дори не сте помисляли да посегнете към телефона.

Забавление с добавена реалност

Смарт асистентът за селфита ви позволява да прилагате ефекти за обогатена реалност в режим на автопортрет. Потребителите на P20 lite могат да се възползват от 16 нови маски и аксесоари, автоматично приложени към лицето, докато си правите селфи. Всеки един ефект се движи заедно с главата ви, сякаш наистина го носите.

Освен това можете да използвате до 14 вида фонове, за да замените напълно всичко зад обекта. По този начин може да направите страхотно селфи, дори когато заобикалящата среда не е особено привлекателна или не искате да разкриете къде се намирате. Специалните ефекти могат да симулират космическо пътешествие или да придадат визия на рисунка на заснетото изображение. Пробудете творчеството си и изненадайте приятелите си, като използвате AR режима, вграден в приложението за камерата при P20 lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *