post

 Компанията увеличава инвестициите си в иновации и открива 200 нови работни места в България

 

Глобалната технологична компания Софтуер Груп подписа договор с Европейската инвестиционна банка за получаване на инвестиционен заем в размер на 18 млн евро. Компанията е първата в България, получила финансиране от този тип по програмата на Европейския съюз – Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), ключов компонент от Инвестиционния план на Европа.

Средствата ще бъдат инвестирани в две основни направления – R&D и иновации, бизнес развитие и маркетинг. В следващите три години компанията ще се фокусира в развитието на нови технологии, платформи и продукти в сферите на застраховане, факторинг и Интернет на нещата (IoT). Планира се също така осъществяването на стратегически партньорства с други технологични компании и консултантски организации.

В рамките на програмата Софтуер Груп ще открие 200 нови работни места в България до 2021 година. Новите позиции ще бъдат свързани с развитието на иновативни продукти и решения, разширяващи портфолиото на компанията.  Основно търсените профили ще включват софтуерни архитекти, инженери и разработчици, специалисти по качеството (Quality Assurance), инженери по техническа поддръжка, бизнес анализатори и ръководители на ИТ проекти.

Сключването на сделката е отнело 6 месеца, а сред основните причини за решението на банката се посочват иновационния подход и продуктите, които компанията предлага, както и потенциалът за растеж.

„Горди сме да бъдем първата компания в България, която е преминала успешно процедурата на ЕИБ за получаване на инвестиционен заем. Финансирането ще подкрепи амбициозните цели за растеж, които имаме, както и бизнес плана ни в следващите три години. Планираме увеличаване на инвестициите в иновации, привличане на таланти, както и навлизане в нови бизнес сфери“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

„Tози високо иновативен проект, който се осъществява като част от Инвестиционния план на Европа, ще подкрепи развитието на Софтуер Груп и откриването на нови работни места с висока стойност. Със средствата, гарантирани от Европейския Съюз, успяхме да подобрим географското разпространение на проектите си и сме щастливи, че България е сред най-важните бенефициенти“, посочи Вазил Худак, Вицепрезидент на ЕИБ.

За Софтуер Груп

Софтуер Груп е глобална технологична компания, фокусирана в разработването и предлагането на софтуерни решения, които подпомагат финансовите институции да преминат успешно през процеса на дигитална трансформация. Създадена през 2009-та година, компанията оперира от 9 основни офиса по целия свят и има клиентска база в над 70 страни. Централата се намира в София, България, а останалите офиси са базирани в Австралия, Египет, Гана, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Основната ѝ сфера на дейност е свързана с разработването

на иновативни софтуерни продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги, както и повишават ефективността на самите финансови институции. Сред клиентите на компанията са организации като Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, MasterCard & MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), World Bank, Asia Development Bank, 7 от 10-те най-големи микрофинансиращи мрежи в света, Allianz Bank Bulgaria, Atlantic Bank, Bank South Pacific, Asia Confederation of Credit Unions (ACCU) и др.

 

За Европейската банка

Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ) е банката на Европейския Съюз. Тя е институцията на ЕС за дългосрочно финансиране и е единствената банка, която е собственост на държавите членки на Европейския съюз и представлява техните интереси. ЕИБ работи в тясно сътрудничество с други европейски институции за внедряването на политиките на Европейския Съюз.

ЕИБ предоставя финансиране и експертен опит за устойчиви инвестиционни проекти, които допринасят за постигането на целите на политиката на ЕС. Повече от 90 % от дейността на ЕИБ е фокусирана в Европа, но банката подкрепя също външната политика и политиката за развитие на Европейския Съюз.

 

За Инвестиционен план на Европа

Инвестиционният план за Европа (планът “Юнкер”) е една от основните инициативи на Европейския Съюз за увеличаване на инвестициите в Европа. Той е насочен към стимулиране създаването на работни места и подпомагане на растежа, чрез по-интелигентно използване на новите и съществуващи финансови ресурси. През март 2019 планът “Юнкер“ се очаква да мобилизира близо EUR 380 милиарда допълнителни инвестиции, от които над EUR 1.8 милиарда в България.

 

За повече информация:

Еmail: marketing@softwaregroup.com

Email: team@acta-verba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *