post

Електрически тротинетки под наем, подобно на западните градове скоро може да има и в София. Това ще бъде възможно, ако се реализира идеята на общинската програма “Зелена София”, която предвижда схема от 200 паркоместа за велосипеди и електрически тротинетки. Те ще се се намират на паркомясто в синя или зелена зона и ще бъдат на разположение почасово.

Потребителите ще включва е-тротинетката с телефона си, след като плати и ще може да се взима от една стоянка, след което да се остави на друга.

Въпросът с евентуалната кражба е решен чрез собствен софтуер, който няма да разрешава да се задвижи мотора. Решение на този проблем ще търсят и компаниите, които ще ги дават под наем.

One thought on “София може да има е-тротинетки под наем

  1. В статията не казахте най-важното нещо – цената за час. Ясно е, че ако е по-скъпо от автобуса, то смисълът от услугата е напълно нулев. За сметка на това ще бъдат усвоени едни пари по евро програми за “зелената” инициатива, както вече добре сме свикнали да виждаме.
    А това, че ще бъдат крадени е повече от ясно. Какъв мотор ще блокирате, след като цялото “превозно средство” може лесно да се натовари в радиоизолиран контейнер и след това да потегли в неизвестна посока. Трябва да им се ограничи много територията която е позволено да посещават на тези тротинетки и да се пази по границата на тази територия…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *