post

Google официално ще пусне функцията Lens за iOS устройства в следващите няколко седмици. Lens е удобен инструмент за разпознаване на обекти по заявка, който е достъпен в приложението Google Photos. Така когато потребителят избере снимка на книга или картина например, Lens я разпознава и дава повече информация за обекта. Функцията може да се приложи и за визитки, книги, сгради и забележителности, картини в музеи, растения и животни, както и плакати и билборди за събития. Ако използвате Lens за снимка с телефонен номер или адрес например, те могат да се добавят като контакт в телефона, а събитията могат да се добавят в календара ви.

За да използвате функцията на iOS устройство ще трябва да стартирате Google Photo, да изберете снимка и да докоснете иконата Google Lens. След това в зависимост от вида на снимката, ще видите подробностите, които Google предлага, или ще предприемете съответното действие. Google отбелязва, че ако настройката за активност в мрежата и приложението е включена, проверката ще бъде запазена в профила ви в Google, но можете да изтриете историята на проверките от страницата My Activity по всяко време. Lens ще бъде достъпна във версия 3.15 на приложението за iOS, така че ще трябва да се уверите, че сте актуализирали Google Photos.

Всъщност Google Lens дебютира през октомври миналата година, заедно с Pixel 2 и Pixel 2XL, след което се разпространи и за останалите Android телефони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *