post

Когато Samsung обяви, че пуска свой собствен виртуалин асистент на име Bixby, всички реагирахме скептично, но разочарованието стана пълно, след като той достигна до потребителите с Galaxy S8 и Note 8. Не само, че Bixby не може да се сравнява с Google Assistant, Cortana и Siri, но и бутонът, който се използва за активирането му беше напълно неизползваем.

През септември корейският гигант позволи на потребителите на Galaxy S8/S8+ и Note 8 да спрат отварянето на асистента чрез него, а сега направи следващата стъпка, като има даде възможността да го деактивират изцяло, като в следствие на това бутонът вече няма да буди телефона при натискане. Това предизвикваше излишен разход на батерията при случайно натискане и наистина дразнеше потребителите, които вече могат да бъдат спокойни, макар и след дълго чакане.

Ако искате да деактивирате бутона, просто трябва да отворите Galaxy Apps на своя смартфон и да извикате менюто от трите точки в горния десен ъгъл на екрана, след което да изберете My apps – Update – Update all. Това ще инсталира нужната актуализация, и от настройките на телефона вече ще можете да деактивирате напълно ненужния ви бутон. За съжаление той все още не може да се използва за отваряне на друго приложение, за което Samsung сериозно трябва да се замисли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *