post

Една от най-големите причини, поради които смарт часовниците все още не са така широко разпространени, е малкият живот на батериите им, но това вече няма да е проблем с новия модел на Amazfit, бранд на Xiaomi, която твърди, че нейният Bip с цена от 100 долара, може да се похвали с над един месец автономност при едно зареждане.

Впечатляващото в този часовник е, че освен, че е съвместим както с Android, така и с iOS и предлага цветен дисплей, той има възможност за проследяване на физическа активност, сърдечен ритъм и GPS. С всички известия, Bip може да работи самостоятелно 30 дни, но ако ги изключите, ще добавите към тях още 15, твърди Amazfit.

Устройството се сдвоява със смартфоните, чрез приложението Mi Fit на Xiaomi и следи активността ви, като изпраща известията на телефона. Освен да брои стъпки, разстояние и изгорени калории, то ви дава статистически данни като скорост, дължина на стъпалото и надморска височина, които обикновено не могат да се намерят в бюджетните предложения.

За разлика от вече несъществущата марка Pebble, Bip няма да може да интегрира приложения от трети страни, поне за момента, но въпреки това наборът функции си остава впечатляващ при цена от едва 100 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *