post

За да догони конкурентите си в лицето на компанията Nest Labs, от Ecobee са решили да се възползват от гласовия асистент Amazon Alexa. Ключовата екстра на термостата Ecobee4 е разпознаването на гласови команди, както и способността на устройството да играе ролята на смарт колона с нестандартен форм-фактор.

Ecobee4-2

Интеграцията с Alexa ще позволи на притежателя на Ecobee4 да управлява микроклимата в помещението чрез устни команди в допълнение към управлението на смарт-термостата през приложение или уеб интерфейс. В същото време моделът Ecobee4 представлява опростена версия на смарт-колонката Amazon Echo в настенно изпълнение.

Ecobee4-1

В добавка към високотехнологичния термостат потребителят получава устройство, което може да напомня за събития или дава бърза консултация по интересуващ въпрос. Моделът се позиционира като универсално решение, способно да поеме контролирането на климатичните условия в дома и заедно с това да играе ролята на умен домашен хъб. Ecobee4 ще е достъпен в американските магазини от 15 май, цената му ще е $249.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *