post

Компанията Alphabet, притежаваща Google, представи нова версия на смарт-очилата Google Glass. Преди две години и половина производството на това устройство беше спряно. Очилата бяха тествани от DHL, Boeing, Volkswagen и редица други големи компании. Новото направление за Google Glass е именно корпоративният сектор.

Версията Enterprise Edition е по-функционален вариант в сравнение с предшественика – резолюцията на камерата е увеличена от 5 до 8 Мп, подобрена е енергийната ефективност и мощта на очилата. Разработчиците отбелязват, че Google Glass вече са по-удобни за носене. При запис на видео се включва червен светодиод, който сигнализира за процеса.

Ръководителят на проекта Джей Кутари заяви, че плановете за Google Glass са сериозни: “Това беше експеримент преди три години. Сега ние изцяло си сътрудничим с партньорите и потребителите”.

Все пак компанията не говори за свободна продажба на смарт-очилата: “Ние се фокусираме в сферите, които ще имат полза от очилата. Ще видим докъде можем да стигнем”, – казва ръководителят на лаборатория X в Alphabet Астро Телър.

Google Glass представляват очила с функции на допълнена реалност. Устройството извежда за потребителя съобщения и друга информация, а управлението става чрез гласови команди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *