post

Изглежда Google планира да въведе извит екран за своя следващ модел Pixel тази година. Информацията се базира на доклад на южнокорейското издание Electronic Times, в който се отбелязва, че гигантът е предложил да инвестира най-малко 880 милиона долара в LG Display Co., като по този начин си осигури стабилни доставки на гъвкави дисплеи за следващия смартфон.

Всъщност не е изненада, че компанията се интересува от извитите екрани, тъй като изглежда това ще е водещия тренд тази година в дизайна на топ моделите. Samsung вече показа своя красив Infinity дисплей в новия Galaxy S8, а според слуховете Apple се готви да направи същото с десетия, юбилеен модел iPhone есента и вече е подписала договор с корейския гигант за доставката на 160 милиона бройки.

Всъщност Google няма много опции, ако LG Display не приеме това предложение, тъй като другият голям производител на този вид панели Samsung, няма да може да поеме доълнителни поръчки, след договора си с Apple, а японската Display Inc. заяви през януари, че няма да е готова за производството на този тип дисплеи преди 2018 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *