post

ASUS рекламира пристигането на следващия си геймърски телефон, който вероятно ще се нарича ROG Phone 5. Устройството обаче се появи онлайн и в реална снимка.

Информацията идва от китайския инсайдер WhyLab, който сподели изображението в Weibo. Самият кадър разкрива задната част на телефона, който е с леко променен дизайн, а в долния ляв ъгъл сякаш има специален червен бутон. Предполага се, че този бутон ще се използва като пряк път към игровия режим.

Наскоро устройство на ASUS се появи в Geekbench с номер на модела ASUS_I005DA. За незапознатите ROG Phone 3 е с номер ASUS_I003D, от което следва, че новият модел най-вероятно ще се нарича ROG Phone 5. Може би също като OnePlus, компанията ще пропусне номер 4, защото в някои азиатски страни числото се смята за лоша поличба.

В тестовете на Geekbench устройството е изкарало съответно 1081 и 3584 точки в едноядрения и многоядрен тест. То се захранва от чипсет на Qualcomm с кодово име Lahania, което се свързва с най-новия и най-добър процесор на компанията, Snapdragon 888. Освен това има 8 GB оперативна памет и работи с Android 11. Според слуховете, ROG Phone 5 ще пристигне с поддръжка на 60 или 65W зареждане за огромната си 6000 mAh батерия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *