post

Apple работи върху две нови функции за проследяване на здравето с помощта на Apple Watch и това са нивата на кислород в кръвта и мониторинг на съня, съобщава 9to5Mac. Доказателства за това са открити във фрагменти от кода на iOS 14. 

За нормално ниво на кислород в кръвта се счита за показател от 95% до 100%, а такива под 80% могат да доведат до нарушено функциониране на сърцето и мозъка, както и до спиране на дишането. За тази цел Apple разработва нова технология за мониторинг на здравето въз основа на индикатори на жизненоважни функции, с която Apple Watch ще може да открие ниско насищане с кислород в кръвта и да уведоми потребителя за това. Все още не е ясно обаче, какъв хардуер и софтуер ще са необходими за измерване на нивото на кислород в кръвта. Fitbit вече има подобна технология, но Apple може да предложи по-интересно решение. Новата функция най-вероятно ще се появи в Apple Watch Series 6, работеща с watchOS 7, която ще бъде представена през есента.

Също така, Apple работи и за премахване на ограничението на функцията  ЕКГ в Apple Watch Series 4 и Series 5, което открива предсърдно мъждене със сърдечна честота от 100 до 120 удара в минута. През последните няколко години компанията разработва и интегрирана функция за наблюдение на съня, която много потребители очакват, тъй като в момента за целта трябва да използват приложения от трети страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *