post

Последните слухове твърдят, че Apple разработва нов набор аудио аксесоари за 2019 година, сред които е и актуализираната версия на AirPods. Безжичните слушалки, които ще се появят на пазара през следващата година, ще включват няколко нови функции, според източници на Bloomberg, запознати с плановете на компанията.

Apple ще добави водоустойчивост, но източниците на изданието твърдят, че тя е предназначена да ги предпази от дъжд или пот, а не при плуване. Освен това новото поколение AirPods ще има шумоизолация и няколко вида биометрични сензори, като монитор за сърдечен ритъм например. Според предишни слухове, тазгодишният модел слушалки може да разполага с нов безжичен чип и възможност за активиране на Siri без използване на ръцете. Интересното е, че Bloomberg посочва и по-висока цена за новите AirPods, в сравнение с настоящите модели, което означава, че Apple би могла да сегментира продуктовата си линия, като въведе отделни ценови нива.

Всъщност AirPods се превърнаха в хит сред потребителите от момента на пускането им в продажба и станаха едни от най-продаваните и добре посрещнати продукти на компанията напоследък. В подготовката за следващото им поколение, Apple ще си партнира с Foxconn, като ще й възложи основната отговорност за производството и по този начин ще намали зависимостта си от Inventec Corp. и Luxshare Precision Industry. Bloomberg посочва още, че причината за закъснението на AirPods първоначално е била заради проблеми с доставките. Те, заедно с другите аудио аксесоари са част от разрастващия се сегмент „други продукти“ на компанията, който помогна да бъде компенсирано забавянето на продажбите в смартфон индустрията и генерира 12.9 милиарда долара печалба за миналата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *