post

В последните си бележки към инвеститорите, не безизвестният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че следващите модели iPhone може би ще поддържат gigabit LTE, което значително ще увеличи скоростта на качване или сваляне от интернет.

Според Куо, следващото поколение iPhone ще дойде с няколко важни подобрения на антената, които ще позволят тези скорости, под формата на гъвкави полимерни платки за подобряване на безжичното приемане. Apple може да включи четири антени, за да увеличи скоростта на предаване и изтегляне на данни, докато сегашните модели имат само две такива.

На теория gigabit LTE означава, че можете да сваляте с 1Gbps, или с други думи изтеглянето на двучасов филм ще ви отнеме едва 15 секунди. Разбира се това са пикови скорости в лабораторни условия, които със сигурност ще варират в зависимост от натоварването на мрежата, но все пак звучи наистина добре. Ако информацията на анализатора се окаже точна, а трябва да подчертаем, че анализите му обикновено са доста близки до истината, то Apple най-сетне ще се добере до скоростите, поддържани от някои Android телефони като Galaxy S8 например, въпреки че мобилните оператори все още не ги поддържат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *