post

Пазарът на биткойна преживява труден период – слаб интерес на частните инвеститори, все по-строг подход на регулаторите, макар някои играчи все още да вярват в бъдещето на първата криптомонета, предаде Франс прес.

След период на трескави покупки в края на 2017 година и впечатляващ спад в началото на 2018 година, биткойнът отбеляза отстъпление през последните седмици.

“Спадът на цените е здравословна корекция след лудостта в края на 2017 година”, заяви Кайл Самани, създателят на фонд, посветен на криптомонетите, Multicoin Capital, който управлява 50 милиона долара частни инвестиции.

Макар Кайл Самани да твърди, че първата криптовалута би трябвало да се възползва от общия интерес към сектора, фондът му не залага на поскъпване на биткойна. Това правят и други инвеститори. Те предпочитат други криптовалути с доста по-открояващи си резултати и по-иновативни технологии.

“Всекидневните впечатляващи резултати от 2017 година изглеждат доста далеч”, подчерта Джордан Хискот, който отговаря за инвестициите на онлайн пазарната платформа Ayondo Markets.

Спрямо останалите крипотовалути биткойнът бележи отстъпление и вече е едва 40 процента от обема на трансакциите, след като преди няколко месеца делът му бе 80 процента, сочат данни на сайта Coinmarketcap.com.

Сигнал за “задъхването” на биткойна е, че седмичният брой търсения в Google, е намалял пет пъти от апогея на интереса към криптовалутата през седмицата между 17 и 23 декември.

Биткойнът достигна до 8000 долара в края на март, а беше 19 511 долара в края на декември, по данни на Bloomberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *