post

Системата за регистриране в болница посредством пръстов идентификатор временно спря. В 7.15 ч. в четвъртък платформата е преустановила работа за час и половина. Причината е, че в сървърите, които поддържат системата, е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена, съобщава  Дарик, позовавайки се на информация от Националната здравноосигурителна каса.

Инцидентът се дължи на рязкото нарастване на обема на съхраняваната информация, който за 2 ноември, сряда е надминал 25 GB. Системата е сигнализирала, че дисковото й пространство е препълнено и екип от фирмата, която я поддържа, e започнал да работи по отстраняването на проблема.

Във времето, в което платформата е била блокирана, пациентите са се регистрирали в лечебните заведения чрез личните си карти.

Регистрационната система, която стана задължителна за всички здравноосигурени лица от 1 ноември, вече работи нормално, съобщиха на 3 ноември по обяд от касата.

За да не се повтарят подобни проблеми занапред, от институцията са предприели мерки за автоматично ежедневно архивиране и изчистване на ненужните файлове.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *