post

Ако 2017 година може да се нарече година на почти безрамковите телефони с екрани 18:9, то следващата можем да определим като година на сгъваемите устройства. Това ще се превърне в тенденция, ако изявленията на двама от най-големите производители на смартфони в света, се окажат истина. Samsung вече съобщи, че дългоочакваният й сгъваем смартфон ще направи дебюта си през следващата година, а сега главният изпълнителен директор на Huawei, Ричард Ю се намеси, заявявайки, че компанията има работещ прототип, който също ще бъде готов през 2018 година.

Това до някъде неочаквано изявление идва след като ZTE вече разкри собствения си модел с такъв формфактор – AxonM. Lenovo вече показа таблет, който се сгъва и се превръща в телефон с външен дисплей, така че не е съвсем ясно какъв подход ще избере Huawei, за да изпъкне. Ю сподели, че смартфонът ще използва два екрана, като целта е пространството между тях да изчезне, а това може би ще стане като те са един върху друг и се издърпват, за да образуват един голям екран, а не са поставени един до друг, както при AxonM.

Huawei има справедлив дял от иновациите, що се отнася до смартфоните, но дисплеите не са точно силната й част, така че предстои да видим на какво решение се е спрял китайският гигант.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *