post

Вече няколко години в ИТ индустрията има слухове, че Samsung работи по сгъваем смартфон. Компанията също не отрича това, дори преди време показа демо клип с потенциален вариант. От известно време този сгъваем телефон е за “следващата година”. И този път това е така, съобщава BusinessInsider.

Според информация на The Wall Street Journal, телефонът има кодово име WInner и ще има 7-инчов дисплей, като ще може да се сгъва като портфейл. От едната външна страна ще има втори, по-малък дисплей, който да се използва, когато устройството е сгънато.

Очакваната цена на сгъваемия смартфон е над 1500 долара. Това ще го направи един от най-скъпите модели на пазара, което не е изненада.

През годините Samsung е патентовала различни версии на подобно устройство. От тях се вижда, че телефонът ще прилича на таблет, когато е разгънат. Очаквано, устройството ще е по-дебело от обикновените смартфони. За сега Samsung не е коментирала темата.

Компанията вместо това се насочва към събитието си Unpacked на 9-ти август. Очаква се тогава да представи Galaxy Note 9, както и умен говорител, който да е директен конкурент на Apple HomePod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *