post

Дългоочаквания проект на Samsung за сгъваем смартфон най-накрая се доближи да производствена фаза. Корейският гигант планира да позиционира тоз нов форм-фактор на върха на своята продуктова линия, като това означава, че той ще е над сегашните й флагмани.

Позовавайки се на неназовани източници, ETNews разказва, че Samsung Electronics и Samsung Display ще започнат производството на прототипа през третото тримесечие на тази година. Няколко хиляди бройки ще бъдат направени и разпратени до основните партньори на компанията, включително и операторите. Целта е да се съберат отзиви и да бъдат проведени допълнителни тестове на сгъваемия смартфон, преди масовото му производство.
При затворени врати компанията е демонстрирала прототипа пред някои свои партньори на тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Масовото производство на този атрактивен смартфон най-вероятно ще започне следващата година, а компанията се стреми да бъде първата, която ще предожи този форм-фактор. Тя работи върху технологията за сгъваем дисплей в продължение на години, а за пръв път концепцията беше показана през 2013 година под името Youm и от тогава слуховете за този смартфон периодично се появяват в интернет пространството.
Като се има предвид, че то трябва да е устойчиво на всички възможни влияния и най-вече на хилядите прегъвания, които дисплеят му ще претърпи, този дълъг период на разработка е съвсем логичен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *