post

Свалянето на масивни файлове не винаги е удобно, особено когато скоростта на връзката не е висока или достъпът става през мобилна мрежа с ограничен трафик. Явно Google  е наясно с това, тъй като в Android O редакторите на сайта Android Police са засекли появата на бутон “Стоп на свалянето”.

Спирането на даунлоудите в Android не е съвсем нова функция, например в тя се среща в Chrome от версия 50. При това, в някои редки случаи тя може да се окаже и много удобна. Според журналистите, бутонът може да се появява при download на масивни обновления, но едва ли ще е нужен при сваляне на 50 МВ файл.

Впрочем, инженерът на Google Елиът Хюз коментира това малко откритие на Android Police в отделен пост в социалната мрежа Google+. Оказва се, че бутонът за спиране на свалянето на ъпдейти не се отнася за Android O, а ще е част от новата версия на услугата Google Play, която засега се тества на ограничен брой апарати, но впоследствие ще бъде достъпна на всички съвместими устройства.

Android 1

Освен това, новата възможност няма да бъде ограничена само в обемните обновления, но при малките едва ли ще я забележите. И накрая Хюз отбелязва, че свалянето винаги трябва да продължава точно от това място, на което е прекъснато (при редакторите на Android Police след паузата системата е започнала процеса отново).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *