post

Както знаете, смарт часовниците имат известни проблеми с батерията – подобно на смартфоните те не издържат достатъчно дълго и изискват почти всекидневно зареждане.

В опит да се справи с това Sequent обърна поглед към традиционните часовници, за да създаде система за кинетична батерия за своето носимо устройство. Интелигентната технология на компанията използва саморегулираща се батерия, която се зарежда докато се движите, подобно на механизма в стандартните часовници, но с много по-различен процес. Устройството идва със стандартните хибридни функции на смарт часовник, сензор за сърдечен ритъм, проследяване на активността, GPS, Bluetooth и система за уведомяване и се очаква да влезе в масово производство през декември.

Sequent

Най-любопитният въпрос разбира се е колко ще може да издържи батерията му с малко, или никакво движение, преди да падне до нула. Ако кинетичните енергийни източници са толкова жизнеспособни в голям мащаб, то защо някоя от големите компании в бранша не ги е използвала до сега?

Sequent ви дава възможност да проверите това, като можете да поръчате предварително нейния часовник само срещу 189 долара, а когато той започне да се продава официално, тази цена ще скочи на 438 долара. До този момент проектът е набрал 425 700 щвейцарски франка, а до края на кампанията остават още 21 дни. Разбира се имайте предвид, че както обикновено, продуктите в Kickstarter не са гарантирани и винаги съществува рискът те никога да не видят бял свят.

One thought on “Самозареждащ се смарт часовник се бори за финансиране в Kickstarter

  1. И какъв е този много по-различен процес? Защото на мен ми прилича на принципа използван при KInetic серията на Seiko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *