post

Жителка на град Обнинск сподели в руската социална мрежа “ВКонтакте” как нейният съпруг е станал жертва на мошеници. Съмнителни типове около Аксеновския универсален магазин преди предлагаха евтина бижутерия като изделия от истинско злато, но в епохата на високите технологии се налага да усвояват нови сценарии.

Жителят на първия наукоград в Русия, за който става дума, както мнозина е чувал за Bitcoin и каква висока цена има в момента. Така, че когато му предложили две монети по 500 рубли за брой, явно е решил, че е ударил кьоравото. Към момента един Bitcoin струва около 250 000 рубли ($4200).

Само че като пристигнал вкъщи и се опитал да продаде монетите, разбрал, че нищо не струват. Ако съдим по снимката, мъжът си е купил сувенирни биткоини, които в Китай се продават по 10 цента за брой.

Използваме случая да отбележим, че подобни случаи с времето не е изключено да зачестят, и то не само в Русия. Напомняме, че Bitcoin е електронна валута и не съществува във физическа форма – монети, банкноти и други подобни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *