post

Премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев, че го следи с дрон. Изказването му е по повод поредната порция компромати срещу него, която излезе тази седмица, включваща снимки от спалнята на министър-председателя.

На една от снимките се вижда как Борисов спи, а на друга – нощното му шкафче, на което има пистолет, пачки с евро и златни кюлчета. На пресконференция снощи премиерът обяви, че се притеснява за сигурността си, щом се е стигнало дотам, че да го снимат, докато спи.

Той отрече да спи с пистолет до главата си, но каза, че явно от днес ще трябва да започне да го прави. Премиерът сподели, че има някакви подозрения кой е направил снимките, като тепърва ще се прави разследване.

БЕЗ КОМЕНТАР: След записа, още по-скандални снимки на чекмедже ...

Според него всичко това е нагласено още преди година, тъй като тогава мокетът в спалнята му бил такъв, какъвто е на снимките.

„Заплахите идват не от кого да е, а от държавния глава, от обединителя на нацията. За да не е само той в калта, дай да ме вкарат и мен там. Ние сме жертва, а не инициаторите на всичко това”, каза още министър-председателят. И допълни, че “компроматите се изготвят на първо място от президента Радев, оттам на БСП, Мая Манолова, Цветанов, Слави Трифонов и всичките ДСБ-та по земните кълбета”.

По време на пресконференцията Бойко Борисов обяви, че президентът Румен Радев пуска дрон, с който го следи и снима, тъй като двамата заемат съседни резиденции в Бояна. Когато е подавал сигнал до НСО, те са му отговаряли, че не могат нищо да направят, защото самият Радев го управлявал.

А днес президентът отговори на обвинението: „Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра. В момента има един нелеп сценарий – да се отклони вниманието от най-големия въпрос – дали тези снимки са някаква манипулация и дали записът е монтаж“.

Радев добави: „Не мога да тълкувам всичко, изречено от г-н Борисов, защото за разлика от него, моята фантазия има някакъв предел. Управлявал съм дрон, но няма нищо общо с това, което говори Борисов“.

„От всички снимки една е най-смущаваща и тревожна за мен – тази със спящия г-н Борисов. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава някакъв риск за живота на министър-председателя“, посочи още Румен Радев.

Той съобщи, че вече е в ход служебна проверка, която да установи всички факти и обстоятелства.

През последните дни се появи и скандален аудиозапис, за който се твърди, че е на Бойко Борисов. В същото време бизнесменът Васил Божков, който е се укрива в Дубай, продължава да пуска компромати срещу властта от личния си профил във Фейсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *