post

Да построиш къща ръчно може да бъде както времеемко така и скъпо. Някои по-иновативни строители са избрали вместо това да автоматизира част от строителството – като принтират части от къщата.

Новата украинска строителна компания PassivDom, използва 3D принтиращ робот, който е способен да принтира части за малки къщи. Машината може да принтира стените, покрива и пода на модел на PassivDom от 380 квадратни фута за приблизително 8 часа. Прозорците, вратите, водопроводната и електрическите системи се добавят от човек.

Когато бъдат завършени, домовете са автономни и мобилни, което означава, че няма нужда да бъдат свързвани към външни електрически и водопроводни системи. Слънчевата енергия се съхранява в акумулатор, свързан с къщата, а водата се събира и филтрира от влажността на въздуха (или можете да налеете вода в системата собственоръчно). Освен това къщите разполагат и с независима канализационна система.

Домовете на PassivDom са с начална цена от 31 900 долара и могат да бъдат закупени с предварителна поръчка онлайн в Украйна и САЩ, а първите ще бъдат доставени по-късно тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *