post

Няма спор, че всеки харесва лъскавите спортни коли с футуристичен дизайн и респектиращ звук. Едва ли точно такава бихте избрали за да ходите на работа и за пазаруване, обаче. Понякога това важи и за мониторите – за много хора всичко над 24-25“ просто е твърде голямо, 4K резолюцията натоварва зрението им, а изобилието от интерфейси е излишна екстра.

Потребителите, които търсят златната среда между функционалност, качество и цена, трябва да разгледат Philips 240B7QPTEB. Това едва ли ще е любов от пръв поглед, защото черният корпус с класически форми и масивната стойка са по-скоро практични, отколкото елегантни. При по-внимателно вглеждане обаче, веднага правят впечатление тънките рамки от двете страни и в горната част на дисплея, и това, което Philips нарича стъкло открай-докрай. Освен че разсейват много по-малко, тънките рамки позволяват и долепяне на няколко екрана един до друг, когато се налага да работите с много по-голяма площ на десктопа. При приемливата цена на модела, това е доста удачен начин да се сдобиете с истинско изобилие от пиксели пред очите си.

Стойка, която може много

240B7QPJEB_QPTEB_pivot45_sm

Това, че Philips 240B7QPTEB е модел, предназначен повече за напреднали потребители, си личи и по стойката Smart Ergo Base, която позволява регулировка и по височина, както и обръщане на 90 градуса. Последното често е доста удобно, когато работите предимно с текстови документи или код. На практика стойката позволява движение по всички направления, така че е 100% сигурно, че ще намерите точката, в която мониторът ще пасне най-добре на позата ви на седене.

Качествена картина в пропорции 16:10

Характерно специално за този модел е, че използва малко по-непопулярното съотношение на страните 16:10 вместо познатото 16:9. Затова и резолюцията е 1920х1200 пиксела, т.е. тя предлага малко повече във височина. Това е плюс, когато се работи с текстови страници и таблици, но при гледане на филми леко увеличава черните хоризонтални линии.

Дисплеят използва IPS матрица и резултатът е ярка картина с живи цветове, които не избледняват и при много големи ъгли на гледане.

Да щадим очите си

24xB7QPTEB_b high_sm

Philips 240B7QPTEB е разчетен за продължителна работа, без това да претоварва очите на потребителя. За това главна заслуга имат технологията Flicker-Free, която елиминира трептенето на подсветката и режимът LowBlue, намаляващ вредната част от синята светлина. Последното има значение в дългосрочен план, което на практика касае повечето от нас, прекарващи поне половината ден пред екрана. И макар този режим да не е препоръчителен за хората, които редактират изображения и видео, заради все пак видимата промяна на цветовете, той спокойно може да се ползва при работа с документи и браузване.

Мониторът идва с готови настройки за „Офис“, „Снимка“, „Игра“, „Филм“ и „Икономия“. Повечето от тях са подходящи за съответните дейности, а последният спокойно може да се ползва вечер при намалена или никаква околна светлина.

По-ниска сметка за ток и грижа за природата

Една от уникалните екстри на Philips 240B7QPTEB е наличието на Power Sensor. Неговата задача е проста, но важна – този сензор следи за наличието на потребител пред екрана и автоматично намалява яркостта или напълно изключва монитора, ако пред него няма човек. Това става напълно автоматично и благодарение на тази функция сметката за ток също се оптимизира без никакви допълнителни усилия от ваша страна. Според Philips икономията на енергия може да достигне 80%.

Друг плюс на модела, който би трябвало да вълнува всички ни, е че 85% от използваните пластмаси подлежат на рециклиране. Покрива се и стандарта TCO Edge, който обръща особено внимание на екологичността на продуктите.

Връзки за всеки

240B7QPTEB_s_sm

Philips 240B7QPTEB предлага Display Port, който може да се използва и за връзка с други монитори, както и HDMI, и добрия стар VGA. Така при всички положения ще намерите начин да свържете каквото и да е компютърно устройство към монитора. Допълнителен бонус е наличието на USB 3.0 хъб с два порта, единият от които поддържа бързо зареждане на мобилни устройства.

Реално погледнато, нищо не липсва във Philips 240B7QPTEB. Макар моделът да е насочен повече към хората, работещи с документи, код и Интернет, той покрива доста широк кръг от приложения и е подходящ избор за домашни потребители и полупрофесионалисти, благодарение на качествената IPS матрица и технологиите за защита на зрението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *