post

Новият микропроцесор за настолни компютри AMD Athlon X4 860 е подходящо решение за потребители, търсещи висока производителност. Моделът е от серията Х4 на популярната компания за процесори и се отличава с редица нововъведения.

Процесорът вече е в редакцията на Pixelmedia.bg, където проверихме неговите възможности. Ето и подробностите:

AMD Athlon X4 860 има четири ядра и е с вътрешна тактова честота от 3.70 GHz. Разполага и с четири виртуални ядра, които гарантират по-висока скорост и намаляват времето за достъп до данни. Моделът е 64-битов и разполага с 2 МВ двуканална кеш памет от второ ниво.

Thernal Design Power показателят е 95 W консумация на електроенергия. Използва архитектура AMD Virtualization Technology, AMD Turbo Core 3.0, AES instructions, Supplemental SSE3, PowerNow! Technology, MMX Instructions Set.

AMD Athlon X4 860 работи с DDR3 памет и разполага с два канала на паметта. Цокълът на процесора е FM2+. Моделът се отличава с изключително компактен дизайн (4 х 4 cm). Размерът на подложката е 28 nm.

Тактовата честота може да бъде увеличена при оувърклок, достигайки до 4 GHz., а според някои онлайн потребители тя може да достигне и 4.4 GHz и повече.

Athlon-x4-860K-chip-onlyТози вариант на процесора се предлага стандартно с най-новото охлаждане на AMD, базирано на концепцията Wraith, с по-масивни радиатори с топлоотвеждащи тръби (heatpipes) и практически безшумни вентилатори, което означава тиха о добре охладена компютърна система без необходимост от закупуване на т.нар. “маркови” охладители.

Процесорът е особено подходящ за ресурсоемки приложения и показва много добри показатели с най-новите видеоигри и други мултимедийни програми. За тази производителност дори може да се каже, че цената е доста достъпна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *