post

Неотдавна AMD представи своя нов бюджетен процесор Athlon X4 845, който се отличава с много добро съотношение между цена и качество. В редакцията на Pixelmedia.bg се сдобихме с една бройка, за да представим нейните характеристики.

AMD Athlon X4 845 представлява quad-core процесор, който предлага добра производителност на много достъпна цена. Това е първият процесор на AMD, който тестваме в десктоп вариант, базиран на архитектурата Carrizo, предвидена предимно за мобилна платформа на компанията.

Припомняме, че през последната година AMD вече представи някои нови SKU и микропроцесори APU (Accelerated Processing Unit), базирани на съществуващи архитектури и различаващи се по тактовата честота. Принципно релийзът на AMD Athlon X4 845 можеше да мине незабелязано, но не стана така, поради факта, че моделът е базиран на архитектурата Carrizo и е quad core 3.5/3.8 (core/turbo) MHz процесор.

Моделът работи много добре с FM2/FM2+ съвместими дънни платки и има TDP (Termal Design Power) показател от едва 65. Може да работи с DDR3-2133 MHz памет. Разполага с четири x86 ядра, всяко с кеш памет от 2 MB.

Заедно всички тези показатели са едно много добро решение спрямо цената на AMD Athlon X4 845. Процесорът не разполага с интегрирана графика. Освен това той не е K модел и не е подходящ за овърклокинг и други подобни дейности.

Athlon-x4-845-chip-onlyТози вариант на процесора се предлага стандартно с най-новото охлаждане на AMD, базирано на концепцията Wraith, с по-масивни радиатори с топлоотвеждащи тръби (heatpipes) и практически безшумни вентилатори, което означава тиха i добре охладена компютърна система без необходимост от закупуване на т.нар. “маркови” охладители.

По своите характеристики и производителност моделът покрива нуждите от решение за медийни компютри, малки сървъри, както и за компютри за всевъзможни други бизнес или потребителски цели. На неговата база може например да бъде създаден лесно хубав бюджетен компютър за видеоигри, достигащ цена от около 400 евро.

Като цяло AMD Athlon X4 845 е създаден, за да предложи на потребителите повече добавена стойност за същите пари. Надежден е и може да предложи достатъчно добра производителност за широк спектър от приложения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *