post

Разходите за Интернет на нещата (IoT) в Централна и Източна Европа се очаква да достигнат 11,2 милиарда долара през 2018г., което представлява ръст от 15,5% спрямо 2017г., сочат данните на международната анализаторска компания Ай Ди Си (IDC). Според експертите, трите сектора, които ще инвестират най-много в IoT, са: производство (2,2 милиарда долара), транспорт (1,6 милиарда долара) и комунални услуги (1,2 милиарда долара). Пазарът на Интернет на нещата за потребителите също се очаква да има сериозен ръст и да достигне 1,2 милиарда долара през 2018г., като основен двигател на тази тенденция ще бъдат умните устройства, сигурността, автоматизацията и роботизацията при умните домове.

 

„IoT навлиза осезаемо в нашия живот. Ако до преди три-четири години говорихме само за „умни телефони“, то сега вече домът ни е „умен,“ колата ни е „умна“, градът ни е „умен“. Интернет на нещата се превръща в задължително условие за успешен бизнес. Компании от различни сектори – от ИТ до здравеопазване и земеделие инвестират в IoT, – коментира Албена Спасова, председател на УС на Международната академия за обучение по киберразследвания.“

 

На 15 май в хотел „Новотел София“ Международната академия за обучение по киберразследвания в сътрудничество с Райт Имидж и с подкрепата на партньорите: IDC България, VMWare, HPE, БАИТ, Аутомотив Клъстър България, фондация „ЛИБРе“, Dev.bg, фонда Eleven Ventures и медийните партньори – списание „Твоят бизнес“, информационна агенция „БГНЕС“, Technews.bg, Seenews.com и Kaldata.com, организира IoT Adventure Forum 2018 (https://iotadventureforum.com).

 

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори от водещи компании, шест тематични панела, добри практики, семинари и изложение, покриващи всички аспекти на екосистемата Интернет на нещата – умен транспорт и градове, разработване на Интернет на нещата, свързана индустрия, Интернет на нещата за потребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *