post

Разследването на скандала с Cambridge Analytica и неправомерното използване на данните на над 87 млн. потребители във Facebook става все по-задълбочено. Според The Washington Post вече ФБР, Комисията за ценни книжа и фондови борси и Федералната комисия по търговия разследват случая заедно с Департамента по правосъдие.

Facebook също е потвърдила, че е получила искания за информация от агенциите. Компанията казва, че съдейства и ще продължава да съдейства с институциите на всички държави, които проверяват случая.

Всяка от институциите проверява различни твърдения и факти. ФБР например проверява дали Facebook е знаела за дейността на Александър Коган и какви данни са събирани при какви условия. Ако е знаела, ще се провери защо не е уведомила властите и обществото.

Разследващите проверяват още и дали има разминаване между показанията на всички разпитани. Повечето от подробностите по разследването за сега очаквано остават в тайна. Едва когато то напредне достатъчно ще стане ясно дали Facebook е заплашена от някакви санкции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *